Waarom deze check?

E10 is een benzine met maximaal 10% ethanol. In meerdere lidstaten wordt deze brandstof al enige tijd aangeboden. De hoeveelheid ethanol is te zien op de tankzuil door een sticker:

Let op: bij voertuigen met een eerste registratie na 12 oktober 2018 is nabij de tankvulmond met een E10 sticker aangegeven of het voertuig E10 brandstof mag tanken.

Als een voertuig niet geschikt is voor E10 dan kan het tanken van deze brandstof onnodige schade veroorzaken. Via de E10 Check ziet u snel en overzichtelijk of u E10 kunt gebruiken. De informatie wordt met regelmaat bijgewerkt.  Mocht uw voertuig niet in de E10 Check vermeld staan, of wilt u meer informatie over E10, dan kunt u altijd terecht bij uw BOVAG-bedrijf.

Bezit u een klassiek voertuig? Kijk hier verder voor advies van de FEHAC.

Octaangetal

Verder attenderen wij u erop dat gelet moet worden op het minimum octaangetal. Het octaangetal is evenals E10 ook aangegeven nabij de tankvulmond en in het instructieboekje.

Veelal staat het octaangetal ook aangegeven op de pomp. Voor Nederland geldt:

Euro 95 is dat 95 RON

Bij premium super benzines is het minimum octaangetal hoger.

Indien uw voertuig geschikt is voor E10 maar het minimum octaangetal hoger is dan 95 RON, tank dan géén Euro 95 E10 maar kies voor een premium super E5.

Bij twijfel raadpleeg uw dealer.

Bron: ACEA, ACEM en autofabrikanten (laatste update september 2019).

Aanbevolen door:

bovagcolor-logo    raicolor-logo    anwbcolor-logo